Să rezistăm, căci mai apoi ne vom reinventa. – 5 sfaturi de la Raluca Biton – Owner ReformA Romania

Să rezistăm. Ar fi laitmotivul acestei primăveri văzute de la fereastra casei. Să rezistăm, căci mai apoi ne vom reinventa. Așa ne-a spus Raluca Biton, owner ReformA Romania, într-un interviu dedicat comunității noastre.

„În această perioadă este foarte important să rămânem cu mintea limpede, să nu lăsăm frica să pună stăpânire și să înțelegem că orice perioadă dificilă are și o finalitate și tot ceea ce trebuie să facem este să rezistăm. Ceea ce va urma după pandemie va fi poate greu, însă eu am încredere în industria de beauty și mai ales în tehnicieni că vor ști să se reinventeze să își atragă la salon înapoi clienții și să aibă succes la fel de mare.” – Raluca Biton

Într-adevar în această perioadă cheia succesului vine din noi înșine, felul în care ne gestionăm emoțiile, în care ne stabilim prioritățile și felul în care ne facem planul pentru perioada de revenire, reprezintă pașii cei mai importanți.

Iată ce sfaturi transmite Raluca, tuturor celor care lucrează în industria beauty, în special celor din zona nails.

Ar fi foarte simplu să ne băgăm capul în pământ și să plângem. Este de fapt un instinct uman pe care îl avem mulți dintre noi. Puteți face asta, dacă simțiți nevoia de o eliberare și descătușare. Mai știți cum sunt copiii după ce trag o porție zdravănă de plâns? Că sunt parcă mai luminoși la față, liniștiți, eliberați de toată furia și frustarea? Ei bine, dacă simțiți nevoia să plângeți faceți asta acum, sau poate deja ați făcut-o acum o lună de zile, faceți o dată, și apoi închideți acest capitol, trageți aer în piept și pregătiți-vă pentru ce urmează.

  1. Pentru a rezista în pandemie trebuie să vă reglați foarte bine eforturile financiare și să vedeți pe ce este bine să cheltuiți bani și pe ce nu. Regândiți inclusiv mesele familiei. Veți rămâne surprinși de câte mâncare aruncăm la gunoi, doar pentru că nu știm să ne calculăm necesarul de mâncare/pe zi/per familie.
  2. Faceți-vă un program și minim 2 ore pe zi dedicați-le meseriei voastre. E important să nu vă ieșiți din mână, să vă păstrați conectate și ancorate în realitate. NU, Nu zic să lucrați pe cliente. Ci să pictați, exersați, urmăriți liveuri, tutoriale, cursuri online. Poate credeți că este o manipulare de marketing ce fac trainerii- susținând cursurile online- dar nu este- este o bună metodă de a vă păstra tehnica cât mai sus- pregătite mereu pentru clientele care într-o zi chiar vor reveni.
  3. Păstrați legătura cu clientele. Cu toate. O vorbă bună, un smiley face trimis din suflet chiar contează. Arătați-le că le respectați și când ele nu vă dau bani sau nu vă folosesc serviciile. E important. În astfel de momente o vorbă bună e bine venită pentru oricine.
  4. Aproape toți aveam diverse lucruri nerezolvate în salon/spațiul de lucru/
    acte/contabilitate/ etc. Toți aveam ceva care amânam să facem din prea multe cliente sau lipsă de timp. Acum avem timp. Acum aveți timp. Așa că reparați peretele din salon, mânerul de la clanță, faceți curat în sertarele de lucru, verificați toate ojele, schimbați etichetele, puneți-vă la punct cu toate actele, vedeți ce vă lipsea și cumpărați/ adăugați.
  5. Faceți economii. Dar lăsați banii să circule. Este prima deviză pe care o spun tuturor. Banii trebuie să circule și ei se întorc înapoi. Din 10 lucruri pe care le cumăprați înainte (incluzând servicii) alegeți să cumpărați 6-7. Așa asigurați-vă că banii circulă. Voi îl plătiți pe X, X merge la cumpărături la Y, Y plătește salariu lui Z, Z îi dă datoria înapoi lui Q și Q vine mai apoi la voi la unghii. S-au întors banii înapoi la voi.

Succes și inima deschisă!

Raluca Biton

0766.448.337