Cum ne ingrijim unghiile toamna?

Se pare că femeile de azi au tot ceea ce au nevoie pentru a rămâne sănătoase și frumoase în comparație cu doar câțiva ani în urmă. Avem dispozitive pentru a număra pașii și distanțele, am inventat multe tehnici sportive și am cucerit lumea frumuseții. Performanțele tuturor oamenilor au un singur scop – de a oferi cele mai bune rezultate și în cel mai scurt timp. Industria unghiilor a excelat până acum în toate privințele, iar în aceste zile o femeie nu petrece mai mult de o oră pentru manichiura-pedichiura la fiecare trei sau patru săptămâni. Având în vedere rezultatul de lungă durată oferit de oja semipermanenta și de materiale acrilice, acesta este cu adevărat excelent. Cu toate acestea, numeroasele avantaje ale acestor tehnici pot fi dezavantajate de unghiile naturale intretinute necorespunzator.

După folosirea ojelor semipermanente sau a tratamentelor cu gel si acril pentru mult timp, este posibil să observați că unghiile devin mai palide și fragile. Deci, trebuie să vă asigurați că vă oferiți cel mai bun tratament pentru unghiile dumnevoastra. Urmați aceste reguli simple și faceți câteva ritualuri ușoare zilnice:

• Utilizați o cremă hidratantă pentru îngrijirea mâinilor în fiecare zi.
• Utilizați ulei de cuticule.
• Ocazional consolidați unghiile cu un produs special de tratament de intarire.
• Aveți grijă de mâinile dumneavoastra, asigurați-vă că folosiți mănuși de protective atunci cand va ocupati de treburile casnice, deoarece acestea vor proteja pielea impotriva unei posibile iritatii și vă vor menține manichiura un timp mai indelungat.

Un astfel de model de tratament este bun pe tot parcursul anului, dar va fi util în special în sezonul de toamnă. În acest timp corpul dumneavoastră nu mai are lumină ultravioletă și, prin urmare, se oprește producerea de vitamina D3, care ajută celulele să ia calciu. Deoarece sistemul imunitar are nevoie de calciu pentru funcționare normală, lipsa acestuia determină scăderea rezistenței corporale la boli. În plus, lipsa de calciu duce la probleme de articulatie, problem cu dinții, părul, unghii și piele.

Care ar putea fi problemele unghiilor toamna?

Unghii deshidratate.

În cazul deshidratării, unghiile par uscate, se pot rupe mai usor si pot prezenta exfoliere. Produsele hidratante, băile de ulei calde, terapia cu parafină, invelirea mainilor cu ulei vă vor ajuta în acest sens.

Unghii fragile.

Produsele hidratante și băile de ulei calde vă vor ajuta în acest caz. Aceste unghii nu trebuie lustruite.

Unghii deteriorate.

Unghiile deteriorate arată subțiri și palide, sunt ușor rupte și exfoliate, cresc lent. În acest caz, asigurați-vă că hidratați unghia, aplicați zilnic ulei de cuticulă și utilizați produsele de întărire.

Care uleiuri se vor potrivi cel mai bine nevoilor tale?

Uleiuri vegetale

Uleiurile vegetale conțin vitaminele A, B, C, E și F, micro- și macro-elemente pentru piele și acid gras. Se folosesc uleiuri de caise, piersici, ulei de migdale, ulei de briar, ulei de calendula, ulei de cacao si ulei de germeni de grau pentru recuperarea si repararea unghiilor.

Uleiurile vegetale pot fi aplicate zilnic și folosite pentru băi și împachetări.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esențiale au proprietăți antiseptice și antibacteriene, ele stimulează unghiile in vederea regenerarii, asigură strălucire și hidratează profund unghiile. Procedurile de tratament pentru unghii folosesc ulei de bergamot, arbore de ceai, geraniu, lămâie, rozmarin și grapefruit. Mai multe picături de ulei esențial pot fi adăugate in crema de maini și la o baie cu ulei cald. Cu toate acestea, nu folosiți uleiul esențial într-o formă pură.

Ce vitamine ați putea folosi pentru întărirea unghiilor?

Unghiile fragile cu vârfuri groase înseamnă lipsa vitaminelor E și A, precum și a iodului, a calciului și a magneziului.

Unghii ingalbenite si palide, fâșiile și nervurile de pe fata unghii apar atunci când corpul nu are seleniu, PP și B5 vitamine.

Dacă unghiile nu mai sunt flexibile, acest lucru poate însemna lipsa de siliciu.

Pielea neuniformă și unghiile subțiri sunt semnele lipsei de fier.

În cele din urmă, un stil de viață sănătos va duce la un aspect deosebit și unghii puternice. Așadar, mențineți echilibrul nutrițional, mâncați alimente bogate in vitamine și microelemente. Consultați-vă medicul inainte de a lua vitamine!

0766.448.337